Bilgi
3.Sınıf Matematik Doğal Sayıları Okuma ve Yazma Konu Özeti

3.Sınıf Matematik Doğal Sayıları Okuma ve Yazma Konu Özeti


3.Sınıf Matematik Doğal Sayıları Okuma ve Yazma Konu özeti,

Merhaba sevgili öğrenciler bugün sizlere 3.sınıf matematik 3 basamaklı doğal sayıları okumayı ve yazmayı anlatacağım. Defterini, kalemini, silgini aldıysan önce kırmızı kalemle başlığı yaz ve sonra anlatacaklarımı okumaya başla. Dikkatle dinleyip önemli olan yerleri not almanı isteyeceğim.

Üç Basamaklı Doğal Sayıları Okuma ve Yazma

2.Sınıfta en büyük doğal sayı olarak 99’u gördük. Artık 3 basamaklı doğal sayıları öğreneceğiz. En küçük 3 basamaklı doğal sayı 100’dür. Okunuşu ( yüz ). 100’den sonra 101 (yüz bir), 102 (yüz iki), 103 (yüz üç) diye devam ediyor. Ta ki 999 (dokuz yüz doksan dokuz) olana kadar. Fark ettiyseniz 100’den başlayıp 999’a yazana kadar hep yan yana 3 tane rakam kullanırız. Evet şimdi defterimizi açıyoruz ve ilk notumuzu yazıyoruz.

3 tane yan yana yazılan rakamlar 3 basamaklı doğal sayıları oluşturur.

Tabii ki konumuz bu kadar basit değil. Biz en sağdaki sayının birlik ve birliğin yanında da onluk olduğunu geçen sene görmüştük. Şimdi onluğun yanındaki de yüzlük olacak. Çünkü her bir rakam bir basamak göstermeli. En sağdaki rakam birlik, ortadaki onluk, en soldaki yüzlük. Şimdi ikinci notumuzu yazabilirsiniz.

10 tane birlik 1 tane onluk oluşturur. 10 tane onluk ise 1 tane yüzlük oluşturur.

3.Sınıf doğal sayıları okuma ve yazma etkinlik 1
O zaman şöyle diyebilir miyiz? 1 tane yüzlük için kaç tane birlik kullanırız? Tabii ki de 100 tane birlik kullanırız. Aferin size. İşte konumuz bu kadar. Şimdi size bir kaç tane 3 basamaklı doğal sayılar ve bunların okunuşları nasıl olur onu yazacağım.

* 357 -> üç yüz elli yedi
* 452 -> dört yüz elli iki
* 680 -> altı yüz seksen
* 209 -> iki yüz dokuz

Fark ettiniz mi? 3 basamaklı doğal sayıları okurken en soldan yani yüzlükten başladım. Önce kaç tane yüzlük olduğunu daha sonra kaç tane onluk ve en son kaç tane birlik olduğunu söyledim.

Evet çocuklar şimdi aşağıya yazacağım 3 basamaklı doğal sayıları da siz defterinize yazın ve okunuşunu da kırmızı kalemle yazın.
* 268 -> ?
* 542 -> ?
* 701 -> ?
* 613 -> ?

Şimdi ise okunuşlarını yazacağım siz de defterinize yine kırmızı kalemle rakamları kullanarak yazın.
* Dört yüz elli sekiz = ?
* Altı yüz yirmi = ?
* Beş yüz kırk üç = ?
* Sekiz yüz dokuz = ?

3.sınıf matematik doğal sayılar konu özetinin pdf halini istiyorsan aşağıdaki linke tıklayarak doğal sayılar konu anlatımı pdf olarak indirebilirsin.

Evet artık 3.Sınıf Matematik Doğal Sayıları Okuma ve Yazma Konu özeti öğrendin. Aşağıdaki linklere tıklayarak bu konu ile ilgili etkinlikleri ve testleri çözebilirsin. Eğer hala konu ile ilgili aklına takılanlar varsa ders videosunu izleyebilirsin.

Bu Konuyla İlgili Etkinlik İndir

Bu Konuyla İlgili Test İndir

Bu Konuyla İlgili Ders Videosunu İzle

Öğretmenler için Deftere Yazdırmalık Notlar

Rakam : Sayıları yazmak için kullandığımız sembollere denir. 10 tane rakam vardır. Bunlar : 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9’dur.
3 Basamaklı Doğal Sayı : 3 tane rakam kullanırız.
Örnek :
Rakamla: 236
Yazıyla: iki yüz otuz altı diye yazılır ve okunur.
Bu doğal sayı 2 yüzlük + 3 onluk + 6 birlikten oluşmuştur deriz.
Yukarıda verdiğim örnek çoğaltılabilir.

İndirmek için 10 saniye bekleyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Tüm Hakları Saklıdır © 2021 www.ufukkoca.com